BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az önkormányzati szféra nagyon fontos szféra, mert tízmillió embernek nyújt különböző helyi, települési szolgáltatásokat. Azt mondta Medgyessy Péter miniszterelnök úr, hogy több pénzt az önkormányzatoknak. Tisztelt Hölgyek, Urak! Itt a szavak és a tettek elválnak a beterjesztett költségvetési törvényjavaslat kapcsán, ugyanis a 2004. évi költségvetési év böjti költségvetés és fogyókúrás, mégpedig úgy fogyókúrás, hogy attól tartok, hogy elfogyunk ebben a fogyókúrában.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az ÁSZ megállapítása szerint a 3200 önkormányzat egyharmada forráshiányos. Kétszeresére nőtt az önkormányzati szférában az eladósodás. 200 milliárd forint értékű vagyont adtak el, hogy működni tudjanak.
Tisztelt Hölgyek, Urak! 6 százalékos inflációval tervez a kormány a 2004. évi költségvetési törvényjavaslatban, és az önkormányzatok finanszírozását 2,5 százalékkal emeli. Az oktatásban a 90 százalékos állami hozzájárulást lecsökkenti 80 százalékra. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Képviselőtársaim! Lehet, hogy villanykapcsolóra fogja futni, de hogy nem fogja futni villanyra és gázra sem az önkormányzatoknál, ez nyilvánvalóvá vált. Lehet, hogy a bérfejlesztést sem tudjuk végrehajtani, ugyanis a bérfejlesztés lehetősége két dologból oldható meg. Egyszer abból - és ez a legfontosabb -, hogy 6 százalékot el kell bocsátani az önkormányzatnál a közszférában dolgozók közül, tisztes állampolgárokat kell munkanélkülivé tenni azért, hogy az ott maradóknak bért tudjunk majd emelni.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A kistelepülések, különösen a gazdaságilag depressziós megyékben komoly gondokkal küszködnek. Én úgy gondolom, hogy ebben az eladósodásban nem tudunk partnerek lenni. Tisztelt Hölgyek, Urak! Lévai képviselő asszony azt mondta, hogy közös a felelősségünk. Ebben mi felelősséget nem vállalunk.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť