DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azon nem lepődöm meg, hogy ön nem érti ezt a költségvetést, de úgy gondolom, hogy tornatanár létére két számot ki tudhatna vonni egymásból (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban. – Tóth István: Szégyelld magad! – Közbekiáltások a Fidesz soraiból: Förmedvény! Mit képzelsz?! – Dr. Mátrai Márta: Szégyen!) - akkor természetesen ilyet nem mondhatna.
Önök 2002-ben 197 milliárd forintot szántak az agráriumnak. A következő évben 293 milliárdos keret van még akkor is, ha a három kasszát össze kellene tudni adni. Ez, tisztelt képviselő úr, több mint 50 százalékos növekedés. Ha a 10 százalékos inflációt figyelembe vesszük, akkor is nagyon jelentős reálérték-növekedés. Igazából nem tudom, miről beszél. (Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból.) Összekeverte a szezont a fazonnal. A 100 milliárdos hitelcsomag ugyanis egy európai uniós átállási hitel, amely épp a jövő év sajátosságait veszi figyelembe (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és a termelők tőkehelyzetét fogja javítani. (Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Mit szólnak ehhez a testnevelő tanárok?) Nagyon sajnálom, képviselő úr, át kell lapozni a költségvetést.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť