DR. SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

DR. SIMICSKÓ ISTVÁN
DR. SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Nekem eszembe jutnak azok a szavak és kijelentések, amelyek a 2002-es választási kampányban az MSZP politikusai részéről a honvédség irányába ígértek között szerepelnek, többek között az, hogy nem lesz létszámcsökkentés, nem lesznek elbocsátások a honvédség háza tájáról, nem lesz további laktanyabezárás. Úgy látom, hogy ebben a költségvetésben benne rejlik az, nem az, amit önök ígértek, hanem pont az ellenkezője. Sajnos, drasztikus létszámcsökkentés és laktanyabezárás folyamata indul el.
A kommunikációhoz annyit hadd tegyek hozzá, hogy valószínűleg azért említhetjük a kommunikációt viszonylagosan jónak a Honvédelmi Minisztérium részéről, hiszen egy 25 fős kommunikációs igazgatóságot, egy imázsközpontot hozott létre Juhász Ferenc. Ez bizonyára nem kis pénzbe kerül, biztos, hogy ennek megvan az értelme. Én jobban szeretném, ha ezt a pénzt inkább a csapatokra fordítanák, mint hogy most egy 25 fős gárda álljon föl, és jól kommunikáljon a tárca. Az is nagyon fontos, de nem ez a legfontosabb, főleg amikor szűkös keretekre hivatkozik a tárca.
A másik dolog: a védelmi felülvizsgálatra nem tért ki az államtitkár úr; 5 milliárd forint van a védelmi felülvizsgálat végrehajtásán belül személyi juttatásokra. Nem a minisztérium apparátusa hajtja végre a védelmi felülvizsgálatot, a védelmi felülvizsgálatra, önmagában ennek az elvégzésére 20 milliárd forint van, számomra érthetetlen, hogy miért kell még 5 milliárd forint. Ezt kinek akarják kifizetni, milyen személyi juttatásról van szó ebben az esetben? Ez sem tiszta.
Végezetül pedig hadd mondjam el; már idéztem a miniszterelnök urat, Medgyessy Pétert az elején is, amikor fölszólaltam, szeretném még egyszer idézni őt, aki azt mondta - ha már az európai uniós csatlakozás is fölmerült -, pontosan a Prodi úrral folytatott tárgyalások során, ahogy kilépett a tárgyalószobából, azt nyilatkozta, el kell érnünk, hogy a jelenlegi helyzethez képest ne változzon a mostani szituáció. Azt hiszem, hogy ha ezt el tudnánk érni a Magyar Honvédség háza táján, hogy a jelenlegi helyzethez képest a mostani szituáció ne változzon, már eredményt értünk volna el, de sajnos változik a helyzet, rosszabbodik a katonák helyzete.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť