KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. (Zaj. - Az elnök csenget.) Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Számomra megdöbbentő volt ez a harsány és ne haragudjon a kifejezésért, de demagóg kirohanása a költségvetéssel szemben. (Közbeszólások. - Zaj.) Én arra gondoltam, hogy ön köszönetet fog mondani a magyar kormánynak azért, mert az önök késlekedését, ami a nemzeti fejlesztési terv megalkotását illeti, elvégezte. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból.) Igaz, hogy nagyon kevés idő maradt arra, hogy az európai uniós források alapját, a nemzeti fejlesztési tervet megalkossuk, de ez a kormány ezt elvégezte. Tehát most, 2004. január 1-jén van miről tárgyalni, van mire pályázatokat benyújtani, van mihez kapcsolódni.
A másik, nyilván sokáig aludt ma délelőtt, képviselő úr, ezért nem volt ideje meghallgatni a pénzügyminiszter expozéját (Közbeszólások, köztük dr. Gyimesi József: Mikor jöttél be?), a lemezt meg valószínűleg elfelejtette berakni a számítógépébe… (Dr. Répássy Róbert: Medgyessy Péter sem volt itt!) Kérjenek már szót, elnök úr, legyen olyan kedves, mert így nem lehet beszélni. (Az elnök csenget.) Mert ha itt lett volna reggel a pénzügyminiszter úr expozéján, akkor világosan értelmezhette volna mindazt, amit nem sikerült a CD-lemezről önnek értelmeznie. A pénzügyminiszter úr világosan elmondta azt, hogy milyen európai uniós forrásokat vonhat be a hazai fejlesztésekbe a magyar kormányzat, elmondta azt, hogy ezekhez milyen hazai forrásokat társít a magyar költségvetés. Elmondta azt is, hogy milyen összegek azok, amelyek egyébként a magyar vállalkozókhoz jutnak, de nem jelennek meg a költségvetésben. Gondolom, erről is akkor képet kaphatott volna a képviselő úr. És elmondta azt a mérleget, ami az európai uniós befizetéseket és az Európai Uniótól kapott támogatások egyenlegét jelenti.
Nagyon sajnálom, képviselő úr, hogy ön ebbe a vitába meglehetősen későn és meglehetősen agresszíven kapcsolódott be, jobb lett volna, ha ezt tárgyszerűen teszi, de ehhez persze ismeretekre lett volna szükség.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólások az ellenzéki padsorokból, köztük dr. Répássy Róbert: Végre egy ember, aki nem agresszív! - Derültség az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť