MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Simicskó István képviselőtársam a leépítés példáját mutatta be a honvédség esetében. Én azt gondolom, hogy sajnos ez a leépítés nemcsak itt, hanem az élet más területein is világosan tetten érhető, ilyen például a lakástámogatás. A lakástámogatás kapcsán három csapás érte az elmúlt időszakban a szocialista kormány idején a magyar polgárokat.
A kamattámogatás csökkentése mellett a jövő évi költségvetés a bérlakásépítések vonatkozásában drasztikus leépítést irányoz elő. Ez a leépítés azt jelenti, hogy a tavalyi évhez képest, amelyben 20 milliárd volt a költségvetési forrás, a jövő évi költségvetés mindösszesen 7 milliárdot tervez erre a célra. Tehát két év alatt egyharmadára csökken a bérlakásépítésre fordítandó pénzügyi forrás, miközben ha vannak rászorult emberek, akkor ők azok, akiknek nincsen önálló lakásuk, és az ő lakhatási problémáinak megoldásában segít rengeteget a bérlakások építése. A szocialista ígéretek egyébként évi 8 ezer bérlakásról szóltak, és négy év alatt pedig 25 ezer bérlakás építését tervezték. El kell mondjam, hogy 1600 bérlakás építhető a jövő évi költségvetési forrásból. Tehát, tisztelt képviselőtársaim, mindazokat, akik a választóknak - szocialista képviselőkre gondolok, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében Csabai Lászlónéra vagy másokra - azt ígérték, hogy a bérlakások építésében előrelépés lesz, arra kérem, hogy támogassák az indítványomat, amely legalább a szinten tartást irányozza elő a jövő évre.
A harmadik csapás a személyi jövedelemadó-kedvezmény drasztikus csökkentése. Háromnegyedét vonják el a polgároktól, ennyit vesz ki Medgyessy Péter, Csabai Lászlóné és a többi szocialista képviselő azzal, ha megtámogatja a szocialista kormány indítványát, a magyar polgárok és a magyar családok zsebéből.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť