VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm. Elhiszem, hogy Németh Imre miniszter úr ideges, amikor Varga Mihályról beszél, hiszen a pornyomába sem léphet szakmailag (Derültség a Fidesz soraiban.), és az a handabandázás, amit most itt előadtak a képviselőtársával együtt, mindennek a netovábbja, amikor a közel 90 milliárdos hiányt, amit a mezőgazdaságnál beterveztek, pozitívumnak igyekeznek beállítani.
Ez semmi másra nem elég, mint arra, hogy összeomlik az egész agrárium az önök asszisztálása mentén, és tulajdonképpen, amikor hivatkozás volt a MOSZ-ra - a félreértések tisztázása végett -, úgy értelmeztem, hogy még az az érdekvédelmi szervezet is, amelynek a bábáskodását önök végezték az évek során is, ellentétben van ezzel a költségvetési förmedvénnyel, nem beszélve a gazdakörökről és egyebekről.
Tulajdonképpen az önök soraiból Pásztohy képviselő úr is úgy nyilatkozott, hogy bizony a hiányt 100 milliárdos hitellel igyekeznek kiváltani, tehát van hiány, ezzel önök elismerték. És hogy mennyire mínuszos a költségvetés tervezése? 10 százalékos csökkenés van az agrárkutató intézményeknél – csak szemezgetek a dolgokból –, vagy a tangazdaságok esetében 40 százalékos csökkenés van betervezve és így tovább.
Vagy kiemelhetem az iskolatejprogramot, ahol csupán 800 milliót tetszettek egy közel 8 milliárdos programra betervezni. Nem tudom, hogy miből fogják ezt megoldani. Mindenesetre az a handabandázás, ami itt folyik - és elleplezése és a mínusznak plusszá való beállítása -, ezt még számtanként sem tudom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) elfogadni, nemhogy a termelők, a magyar gazdák.
Visszautasítjuk ezt a költségvetést, és módosítókkal szeretnénk javítani. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť