DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Ha már átléptünk az azonnali kérdések időszakába, akkor természetesen szívesen válaszolok képviselőtársaim felvetésére, jelesül Kékkői Zoltán kérdéseire.
A SAPARD-támogatások tekintetében képviselő úr rosszul emlékszik, pedig még 2002 márciusában ön volt az államtitkár, tehát a SAPARD Hivatal akkreditációja 2002 novemberében történt meg. Külön engedélyt kértünk Brüsszelből, hogy szeptemberben kiírhassuk a pályázatokat. Csak a tényszerűség kedvéért említem meg. Ekkor, szeptemberben írhattuk ki azon pályázati feltételek szerint, amelyet önök letárgyaltak Brüsszelben, a pályázati kiírást.
Öröm volt számomra természetesen, hogy több mint 1100 pályázat érkezett be az első ciklusban, ez mutatta azt, hogy mekkora volt a várakozás a termelők részéről, hogy a 2000. év óta hozzá tudjanak jutni ahhoz az előcsatlakozási forráshoz, amely az európai uniós felkészülés részét képezte volna. Azóta a pályázatok száma meghaladja az 1600-at, és ha figyelembe veszem azt, hogy az az összeg, az a bekerülési összeg, amelyet megjelöltek, már 50 milliárd forint közelében van, akkor látható, hogy ez egy nagyon jelentős előrelépést rejt magában. A pozitívan elbírált pályázatok száma félszáz, ez körülbelül mutatja azt - és egy jelentős rész folyamatos elbírálás alatt van, hiszen most már nincs beadási határidő, folyamatosan lehet beadni -, hogy bizony a feltételek könnyítése nagyon időszerű volt. Ezt féléves tárgyalás után a nyár elejére tudtuk elérni, és azóta tudtuk ezt a feltételrendszert biztosítani a termelők számára. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
(19.30)
Én úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő egy év legfontosabb feladata, hogy a minden egyes évre megkötött pénzügyi megállapodást, tehát mind a négy évre, a termelők fel tudják használni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť