LENGYEL JÁNOS

Full text search

LENGYEL JÁNOS
LENGYEL JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót; ígérem, hogy többet nem szólok, ezzel befejezném. Csatlakoznék Medgyasszay képviselőtársamhoz: van egy adott helyzet, mindig az adott helyzetnek megfelelően kell kialakítanunk a stratégiánkat és taktikánkat. Tehát ne a múltban vájkáljunk most már, mert pontosan ezért az uniós csatlakozásnak a legnagyobb vesztese a mezőgazdaság és a vidék lesz. A mezőgazdaság és a vidék nem szolgált arra rá, hogy olyan félvállról kezeljük, hogy most, az utolsó pillanatokban nem hozzuk meg a szükséges áldozatokat, nem hozzuk meg a szükséges intézkedéseket, azokat az intézkedéseket, amivel még az adott szituációban helyzetbe tudjuk hozni a vidéken élőket, a mezőgazdaságból élőket.
A másik dolog, amit itt Vincze László képviselőtársam is felvetett: a szellemi tőkét most nem szabad kivonni a mezőgazdaságból, pont az uniós csatlakozás előtt. Ha tervbe is van véve a falugazdászi hálózat további leépítése, akkor most ne bántsuk; ne bántsuk egyelőre, mindaddig, amíg az uniós csatlakozást meg nem éljük, míg a megfelelő tájékoztatást el nem juttatjuk a falun élőkhöz, a mezőgazdaságból élőkhöz. Nem a 300 hektáros gazdának kell, Magda úr, a falugazdász, annak csak bélyegezni kell és aláírni kell.
(19.20)
Neki megvannak a szaktanácsadói. Az 5-10 hektárosoknak igen, mert a falugazdász adja a megfelelő instrukciót és megfelelő segítséget annak az embernek, és lehet, hogy pontosan az a segítség nem fog hozzá eljutni. Egyszerű oknál fogva mondom ezt, több mint 3 ezer települést hozunk nehéz helyzetbe, mert a mezőgazdaság most sodródik, sodródik a katasztrófa felé, vele együtt a vidék is. Ezt kell megállítanunk.
Az utolsó pillanatban vagyunk, az utolsó másodpercekben vagyunk, a huszonnegyedik óra utolsó másodpercében, most tegyük meg! Most kér a nép, most adj neki! Most kell a mezőgazdaságban és a vidéken élőket helyzetbe hozni, hogy az uniós csatlakozást meg tudják érni.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť