DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Jó lelkiismerettel állítom, hogy ez a törvényjavaslat minden paragrafusában pozitív intézkedést, előrelépést jelent az egészségügyben dolgozók számára, hiszen ez az a törvényjavaslat, amely az önként vállalt túlmunka és az ügyeleti díjtételek jelentős emelését, illetve az ügyeleti idő egy részének a nyugdíjszerzés szempontjából a szolgálati időbe való számítását irányozza elő az európai uniós csatlakozás időpontjától.
Röviden csak két körülményre szeretném felhívni a figyelmüket a szavazás előtt. Az egyik, hogy a Magyar Orvosi Kamara kérését teljesítve a törvényjavaslat címének a változtatását javasoljuk: a jogállásra való utalás a törvény címéből azért marad el, hogy az Országgyűlés döntését követően az orvosi jogállásról külön törvényjavaslat kidolgozására legyen majd lehetőség. A másik körülmény, amire felhívom a figyelmet, hogy az Európai Bíróság a közelmúltban döntést hozott az ügyeletről, a készenlétről az egészségügyben, és emiatt várhatóan a következő esztendőben szükség lesz arra, hogy a még el nem készült európai uniós irányelvvel összhangba hozzuk ezt a törvényjavaslatot.
Nem kívánok, tisztelt Országgyűlés, kitérni most a vitában elhangzott érvekre, amelyek nem szakmai, hanem politikai szempontból kritizálták a törvényjavaslatot. Sajnálom, hogy a politikai érvekben figyelmen kívül hagyták a törvényjavaslat valódi céljait, illetőleg azt a meghatározó tényt, amire a bevezetőben emlékeztettem.
Tisztelt Elnök Úr! A benyújtott módosító javaslatok többségét a kormány támogatja, és ezért kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy döntéseikkel az egészségügy szempontjait fejezzék ki, és ne a politikai hovatartozásukat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť