ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök úr, a szót. Nem a Fodor Gábor által elmondottakat kívánom alátámasztani, hanem a Konvent munkájában a magyar képviselők tevékenységét, ahol Szájer József és Vastagh Pál is mint a Konvent oszlopos tagja, 16 hónapon keresztül dolgozott azért, hogy valóban keresztényi alapokon nyugvó európai alkotmány tudjon létrejönni. Szeretném kihangsúlyozni, hogy a néppárti frakció teljes egésze a néppárti frakció ülésén támogatta, hogy az alkotmánymódosítás szövegszerkezetébe ez mindenképpen kerüljön be.
Ezenkívül Medgyessy Péter miniszterelnök úr is és Kovács László külügyminiszter úr is ígéretet tett arra, hogy a következő ülésszakokon kellőképpen fogják képviselni Magyarországnak azt az érdekét, hiszen ezeréves múltra tekint vissza, hogy az alkotmány szövegszerkezetébe kerüljön be a kereszténységre való utalás. Bízom benne, hogy a decemberig tartó kormányközi egyeztetésen Magyarország ezt kellőképpen fogja képviselni. Ebből a szempontból egészen biztos, hogy amit Szájer József és Vastagh Pál képviselőtársunk a Konventben kifejtett, annak Magyarország a többi országgal együtt kellőképpen érvényt is fog tudni szerezni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť