ELNÖK (Mandur László)

Full text search

ELNÖK (Mandur László)
ELNÖK (Mandur László): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az egyes agrár tárgyú törvények jogharmonizációs célú módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Az előterjesztést T/4060. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4060/34. és 39. számokon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy a miniszteri zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott.
Bejelentem, hogy az ajánlás 14. pontját előterjesztője visszavonta.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő előzetesen, írásban minden frakció részére eljuttatta a támogatott módosító javaslatok körét. Ezek szerint a T/4060/34. számú ajánlás 3., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 22., 23., 25., 26., 28., 36. és 37. pontjait, továbbá a T/4060/39. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15. és 16. pontjait az előterjesztő támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 1., 2., 4., 5., 12., 20., 21., 24., 27. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 343 igen szavazattal, 8 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 13. pontjában Font Sándor a 12. § (3) bekezdésében a hegyközségi törvény 17. § (2) bekezdése f) pontjának kiegészítésével új hegybírói feladatot terjeszt elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 191 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Font Sándor, továbbá Farkas Imre és más képviselők a 12. § (3) bekezdésében a hegyközségi törvény 17. § (5) bekezdésében a hegybíró díjazásának legalacsonyabb mértékét állapítja meg. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 169 igen szavazattal, 185 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 16. pontjában Font Sándor a 18. §-ban a hegyközségi törvény 35. § (1) bekezdésében módosító javaslatot tesz. Az ajánlás 17. pontjában Farkas Imre és más képviselők ezzel alternatív szövegezésű javaslatot terjesztettek elő.
Először a 16. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 168 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 17. pontot teszem fel szavazásra Farkas Imre és mások javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 18. pontjában Font Sándor a 29. § (2) bekezdésében a hegyközségi törvény 53. § (2) bekezdését módosítja.
Az ajánlás 19. pontjában Farkas Imre és mások ugyanilyen tartalmú, de egyetlen írásjel eltérést tartalmazó indítványt terjesztettek elő. Először erről döntünk. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 18. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 166 igen szavazattal, 192 nem ellenében nem fogadta el.
Az ajánlás 29. pontjában Farkas Imre és mások Dávod, Dány és Tápiószentmárton települések más alkörzetbe történő átsorolását kezdeményezik. A javaslat magában foglalja a 30. pontot is. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen szavazattal, 344 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Most a 30. pontról döntünk, szintén Font Sándor javaslata alapján. Ezt a bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 200 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 32. pontjában Godó Lajos és más képviselők a kunsági borvidék egyes körzeteiben kezdeményeznek települési átsorolásokat. A javaslat magában foglalja a 31. és 33. pontokat. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 13 igen, 345 nem és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 33. pontról döntünk, szintén Godó Lajos és Herbály Imre javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 14 igen, 343 nem és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 31. pontot teszem fel szavazásra Font Sándor javaslata alapján. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen, 189 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 34. pontban Farkas Imre és más képviselők új településekkel egészítik ki a kunsági borvidéket. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 338 nem és 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 17. pontjában Font Sándor a kisalföldi borrégió egyes körzeteihez és alkörzeteihez tartozó településeket határozza meg. Ez a javaslat kizárja az ajánlás 35. pontját. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 167 igen, 192 nem és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 35. pontjában Zatykó János azt kezdeményezi, hogy Mogyorósbánya, Tát és Tokod települések a neszmélyi körzetbe tartozzanak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 339 nem és 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 38. pontban Farkas Imre és más képviselők azt kezdeményezik, hogy Lenti a muravidéki borkörzetbe tartozzon. A bizottságok ezt nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 16 igen, 341 nem és 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Kérem, jelezze! (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nincs.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül majd sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť