DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, egy miniszterjelölti meghallgatáson, ahol van nyolcvan-száz kérdés, nem lehet minden tekintetben pontosan, precízen arra válaszolni, hogy melyik jogszabály hol, milyen módon jelenik meg. Kétségtelen az, hogy az ön kérdése viszont, amit köszönök, most lehetőséget ad arra, hogy néhány dolgot elmondjak.
Valóban, egy augusztus 1-jétől hatályos módosítás világossá teszi azt, hogy az egészségbiztosítónak módja és lehetősége van azt kezdeményezni, hogy az egyes egészségügyi intézményekben beavatkozásra jutó ellátási időt miniszteri tájékoztatóban meghatározzuk, és minimálisan ezt ellenőrizni kell. Ön, képviselő úr, legalább ugyanolyan jól tudja, mint nagyon sokan mások, hogy a teljesítményadatokkal végzett próbaszámítás elég furcsa dolgokat mutatott, gondolok itt a kétperces gipszelésektől kezdve egy csomó minden másra, nyilván úgy tűnik, hogy teljesítménymanipuláció, adatmanipuláció történt. Valamennyiünk érdeke, hogy a közpénzt hatékonyan használják fel, és az ellenőrzés eredményesebbé tételét szolgáljuk.
Azt kell hogy mondjam, hogy ez a miniszteri tájékoztató most fog valójában megjelenni, és elnézést kérek, hogy ezt pontosan, precízen nem tudtam a meghallgatáson, hiszen a szakmákkal ezt végigegyeztettük, a definíciók értelmezése tehát elhúzódott - jobb valamit alaposabban előkészíteni, mint hibásan kiadni. Ez most fog megjelenni, már az én hivatali időmben, úgyhogy megnyugtatom, képviselő úr, hogy ez rendben meg fog történni.
Ami pedig az alkotmányosságot illeti, képviselő úr (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), én ilyen aggályt nem látok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť