DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Sajnos, Tóth kolléga, azért nem mondható el erről a szabályozásról, hogy európai szintű, pláne most, az Európai Bíróság döntése alapján. Csak zárójelbe teszem: ha jól emlékszem, a munka törvénykönyve 200 órában maximálja, a kollektív szerződés 300 órát tesz lehetővé a túlmunkát illetően.
Pont a készenléttel kapcsolatosan, miután az Európai Bíróság azt mondja, hogy az egészségügyben, tehát a munkahelyen töltött idő már ügyeletnek számít, függetlenül attól, hogy most pihen vagy nem, a készenlét is a jelen formájában azt mondja, az egészségügyi tevékenységi ideje számít bele, azért a kettő között itt is óriási ellentét van. De hangsúlyozom, ahogyan én is mondtam, és ahogyan Gógl miniszter úr is mondta, ez a törvény egyik legneuralgikusabb része, ebben egyetértünk.
Ez május 1-jétől lép életbe. Semmi nem indokolja azt, illetve bőven van idő arra, ha abban a felek egyetértenek - márpedig egyetértenek, a készség erről az oldalról mindenféleképpen megvan -, hogy az érdekvédelmi szervezetekkel, a köztestületekkel együttesen a politikai pártok szakemberei üljenek le, tárgyalják végig, és úgy, ahogyan a vezérszónoklatom végén már mondtam és ahogyan most Gógl miniszter úr is mondta, valóban, egy kódexszerű rendezés formájában, ha nem is hosszú távon - hisz az egészségügy, az orvostudomány olyan mérhetetlenül gyorsan fejlődik, hogy vélhetőleg éveken belül túllép minden ma még érvényes szabályozáson -, de mindenféleképpen megnyugtató módon lehetne ezeket a kérdéseket rendezni.
Ha valaki azt hiszi erről a törvényjavaslatról, hogy ez európai szintű, akkor azért azt kérem, olvassa el gondosan, gondolja végig az egészet. Azért ettől picit még messze vagyunk.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť