DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Egy dolgot nem értek. Csáky András azt mondta, semmi nem indokolja ezt a rohanást. A legfőbb indoka az volt, hogy a kórháztörvénnyel együtt a jogállásról szóló törvény lépjen életbe. Mi szerettük volna, ha ez a törvény a hatályba léptető rendeletekkel együtt megjelenik és hatályba lép. Akkor most rohanjunk, vagy ne rohanjunk?
Szerettünk volna tárgyalni a megfelelő érdek-képviseleti szervekkel. A válasz az volt, hogy sztrájkot, ellenállást helyeztek kilátásba. A tárgyaláshoz két fél kell. Olyan érvrendszer mellett politizálnak az érdekképviseletek, és olyan dolgokat vindikálnak maguknak az általuk beterjesztett és vitaanyagként szolgáló törvénytervezetben, ami ebben a törvényben benne van. Benne vannak a munkajogi, az ügyeleti kérdések.
Ha most hajlandók lennénk elfogadni az önök konszenzusra vonatkozó ajánlatát, mi a biztosíték arra, hogy lenne konszenzus? A kamara javaslatában szerepel egy közel 400 százalékot jelentő béremelés. Ugyanis az európai bérekhez való felzárkóztatás ezt jelentené. Szerepelnek olyan követelések, amelyeket, még ha lenne is rá pénz, nem lehet megoldani, hiszen a komplett ügyelet európai bírósági módon való kiállításához pluszlétszám kell. Ezért vezettük be és ezért szeretnénk beléptetni fokozatosan ezt, hiszen fel kell készülni az orvosképzéssel, szakorvosképzéssel arra, hogy ezt meg tudjuk valósítani.
Mi a biztosíték, hogy ha elfogadnánk az önök javaslatát, lehetne konszenzust teremteni ilyen kijelentések és ilyen fenyegetettség mellett?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť