KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mivel látom, hogy ön azt gondolja, ismétlés a tudás anyja, és minden alkalommal, amikor megszólal, újra ugyanazokat a vádakat ismétli, akkor én is hadd kezdjem azzal ismétlésképpen, hogy azok a politikusok, akik '98 és 2002 között mint nem időszerűt lenyomták a határon túli magyarok minden ilyen felvetését, igen kicsi erkölcsi alappal rendelkeznek ahhoz, hogy ezt ilyen módon követeljék, és sürgősnek állítsák be. Úgy tűnik, hogy a kormányzati felelősség birtokában ezt nem tették meg, most, az ellenzéki felelőtlenségnek engedve szeretik ezeket újra és újra megismételni.
Nézzük a konkrét kérdést! Igen, Zoran Zsivkovics egy sajtókonferencián válaszolt egy hozzá intézett kérdésre. Nem azt mondta, hogy ő támogatja, azt mondta, nem kifogásolja; a kettő nem ugyanaz. És Medgyessy Pétert nem felkészületlenül érte, mert őt nem kérdezték ebben a kérdésben, ő meg nem gondolta, hogy egy Zsivkovicsnak föltett kérdésre neki kellene válaszolnia. A tények ezt mutatják.
Nem tette hozzá, de én hozzáteszem ön helyett, hogy Jokszimovics asszony, helyettes államtitkár is hasonlóképpen nyilatkozott, hogy Szerbia-Montenegró nem kifogásolja, és példaként a Bosznia-Hercegovinával kötött állampolgársági megállapodásra hivatkozott. Önnek szívesen megmutatom, mert önnek betekintési joga van, azt a táviratot, amit belgrádi nagykövetünk küldött; egy magas rangú, Jokszimovics asszonnyal azonos rangú szerb diplomata, külügyi vezető, aki a külügyminiszterre hivatkozva azt mondta, hogy Szerbia nem egyezik bele a magyar állampolgárság etnikai alapon történő megadásába. Ő is hivatkozott a Bosznia-Hercegovinával kötött megállapodásra, amely valóban kizárja az etnikai alapon való különbségtételt.
Tehát ez a szerb válasz csak arra vonatkozik, hogy nem kifogásolják, ha Magyarország köt egy kétoldalú megállapodást, és nem etnikai alapon, tehát minden szerb-montenegrói állampolgárnak hajlandó azonos feltételekkel megadni. Szívesen rendelkezésére bocsátom ezt a táviratot. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť