DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon megtisztelő Demeter képviselő úr részéről, hogy felvilágosít bennünket a parlamentáris demokrácia működéséről, külön köszönettel tartozunk neki ezért, de Demeter Ervin képviselő úr természetesen téved, senki nem akarja itt az ellenzéket vizsgálni.
Egy ügyet akarnak vizsgálni, amely ügy szálai legalább 2001 elejéig nyúlnak vissza, de különböző adatok, különböző, újabban felbukkant ismeretek arra utalnak, hogy ugyanebben a bankban és ugyanezekben a körökben a most vizsgálni kívánt cselekménynek korábbi előzményei is lehettek. Akkor történetesen nem ez a kormány volt hatalmon. Az akkori kormányt a ma ellenzékben lévő két párt, meg egy, a parlamentből azóta eltűnt harmadik támogatta.
Megértem képviselőtársaimnak azt a szándékát, hogy az egész bűncselekmény-sorozatnak csak azt a részét vizsgálják, amelyik a jelenlegi kormány idejére esett. Ha én ellenzéki volnék, nyilvánvalóan én is ezt kezdeményezném, de azt gondolom, hogy ha egyszer egy ügyet elkezdünk vizsgálni, akkor nem lehet megmondani azt, hogy csak a 2002. május 27-ét követő eseményeket tessék vizsgálni, és minden, ami azt megelőzően történt, érdektelen. Valóban a kormányt kell ellenőrizni, képviselő úr, az éppen aktuális kormányt.
Ennek az ügynek az idején legalább két kormány volt hatalmon, tehát két kormány ebben való érintettségét kell ellenőrizni. És ha önök felteszik azt a kérdést, hogy Tóth András államtitkár miért találkozott Kulcsár Attilával, akkor azt gondolom, teljesen jogosan teszik fel mások azt a kérdést, hogy Áder János Fidesz-frakcióvezető, az előző házelnök miért (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) találkozott Kulcsár Attilával.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť