DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Ön egy kicsit elmaradt a kérdés föltevésével, ezt a kérdésföltevést 2000-ben kellett volna megtegye, amikor az ön kormánya 2000. december 31-ével megszüntette a méltányossági nyugdíjat. (Taps a kormánypártok soraiban.) Mi ezzel szemben helyreállítottuk. Talán lehet, hogy arról is számot kellene adjon, hogy vajon miért gyülemlett fel ennyi olyan kisnyugdíjas, akinek valójában súlyos problémái és gondjai vannak. Mitől lett 850 ezer ember ilyen helyzetben?
2002 júniusában kezdeményeztük azt, hogy állítsuk helyre a méltányossági nyugdíjat. Éppen azért, mert ez a kormány szociálisan elkötelezett, és látta azt, hogy önök mit hagytak ránk. Ebben a menetben befogadtunk 655 ezer kezdeményezést, mert ezek megfeleltek a jogszabályoknak, és 237 425 ember számára - 237 425 ember számára! - odaítéltük, és meg is kapták a méltányossági nyugdíjat. Ebben az évben még körülbelül 100 ezer ember fogja megkapni a méltányossági nyugdíjat a kérelem alapján, és jövőre áthúzódik még körülbelül 200-250 ezer kérelem. Ezek együttesen ebben az évben közel 2 milliárd forintos kiadást jelentettek.
Azt gondolom, hogy egy ilyen kérdésfeltevésnél valószínűleg korrektebb lett volna kicsit saját magukba is betekinteni, és utána lépni és elmondani azt, hogy mit szeretnének és mit támogatnának. Mi a magunk lépéseit megtettük, és ennek az eredménye az, amiről itt beszámolhattam. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť