ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az óvoda- és iskolabezárások okait vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala. Lezsák Sándor és képviselőtársai önálló indítványát H/4137. számon, a bizottságok ajánlását pedig H/4137/9. számon kapták kézhez. Emlékeztetem önöket, hogy az előterjesztői zárszó a részletes vita lezárását követően már elhangzott. Most a határozathozatalok következnek.
Az előterjesztő az ajánlás 1., 2. és 4. pontjaiban szereplő javaslatokat támogatja. Először ezekről döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 330 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 3. pontjában Gusztos Péter és Rózsa Endre a határozati javaslat 4. pontjának módosításával társelnöki rendszer kialakítását kezdeményezik. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 209 igen szavazattal, 113 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 5. pontjában Gusztos Péter és Rózsa Endre a 8. pont módosításával a jelentés elkészítésének határidejét változtatják meg. Az oktatási bizottság támogatja, az ügyrendi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 188 igen szavazattal, 151 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť