DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony, talán egypár reflexió csupán, ebben a késői órában, azt hiszem, megkönnyítjük az életünket. Én természetesen azt gondolom, hogy ennek a törvénynek sok-sok - most a bortörvényre gondolok alapvetően - módosítását fogjuk még átélni az elkövetkezendő esztendőkben. Én tényleg azt szeretném kérni, különösen Font képviselőtársunk felszólalására reagálva, hogy a szakmai munkából tényleg vegyük ki ezeket a sallangokat. Én megértem, hogy mindig, amikor szocialista kormány volt vagy van, akkor az ön javaslatai milyen sikeresek, de ezekkel a javaslatokkal kár volt szünetet tartani akkor, amikor önök voltak kormányon, és meg kellett volna oldani azokat a problémákat, amelyeket most egyébként a fejünkre tetszik olvasni. Na mindegy...
Tulajdonképpen azt gondolom, alapvetően itt egy nagyon konstruktív együttműködés körvonalai bontakoznak ki. Ha valami, elnök asszony, ha valami, akkor egészen bizonyosan a bor a magyar agrárium zászlóshajója lehet itthon és külföldön is egyaránt. Azt gondolom, hogy ezt a nemzeti értékünket minden szinten, mindenáron meg kell védelmezni, és ilyen körülmények között, azt hiszem, egy tartós figyelemmel az Országgyűlés hasznos szolgálatára lehet a szakmának.
Ami pedig itt elhangzott korábban Karakas képviselőtársam fölvetésében, szeretném elmondani, hogy ha talán egy másik megbízatásomra is szabad hivatkoznom, mint vidékpolitikai kormánymeghatalmazott is az egész vidékpolitikát érintő sarkalatos kérdésnek tartom azt, hogy ebben a kérdéskörben könyörtelen ellenőrzés legyen. Rengeteg embernek az élete, rengeteg embernek a munkája, mi több, az egész magyar agrárium nemzetközi hírneve forog kockán, amennyiben itt ebben a kérdéskörben nem teszünk rendet, és én azt hiszem, hogy ez már egy olyan feladat, ahol valóban egy nagyon komoly nemzeti egységet kell felmutatni.
Köszönöm szépen, elnök asszony.
(22.30)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť