BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A szabad demokraták ezt az előttünk fekvő országgyűlési határozati javaslatot nem támogatják, és nem azért, mintha számukra nem lenne fontos a nyugdíjasok helyzete.
Ez a javaslat sajnálatos módon kétféle értelemben is hamis látszatot keletkeztet. Hamis látszatot egyrészt oly módon, mintha az uniós csatlakozásunk veszélybe sodorná a nyugdíjasok nyugdíjának reálértékét. Pedig önök, tisztelt képviselőtársaim, pontosan kell tudják, hogy Magyarországon a nyugdíjak emelésének a rendje 1991 óta törvényben szabályozott módon történik. 1997-ben tértünk át egy olyan emelési rendszerre, amelyben - éppen a nyugdíjasok kérésére - a mindenkori béremelkedés mellett az áremelkedést is abban a bizonyos svájci indexálásban figyelembe vesszük. Ez nem jelenti azt, hogy időről időre ne kellene kontrollálni, hogyan is alakul a nyugdíjak reálértéke, de hogy veszélybe sodorná az uniós kapcsolódás a nyugdíjak reálértékét, az egyszerűen hamis látszatkeltés.
A másik hamis látszatkeltés: az, hogy a címe alapján ez az országgyűlési határozati javaslat mintha egy kidolgozott javaslat lenne, azt az érzést kelti, mintha az ellenzék lázasan dolgozna, és megoldási javaslattal állna elő, pedig ez a javaslat sajnálatos módon hasonlít egy elhíresült kisgazda képviselőtársunk korábbi javaslataihoz, amelyek egy mondatban mindig csak feladatot határoztak meg a kormány számára, és valójában nem megoldást kínáltak.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť