DR. BÓKA ISTVÁN

Full text search

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egyetértünk abban a kormánypárti képviselőkkel, és ez tisztán kiderült a költségvetési és pénzügyi bizottság ülésén, hogy rossz az önkormányzati finanszírozás helyzete 2003-ban. Idéznék a néhány kormánypárti képviselő által elmondottakból: “Újra mondom, ezzel együtt jogos, hogy valamilyen megoldást kell keresnünk az önkormányzati finanszírozásra.” Aztán később: “Megint alaposan végig kell nézni ezt a törvényjavaslatot, mert az a probléma, amit önök - mármint mi - felvetettek, valós. Mi is úgy gondoljuk - mármint a szocialista képviselők -, hogy az önkormányzatok nehéz pénzügyi helyzetben vannak.”
Tisztelt Képviselőtársaim! Beszéljünk világosan! Ha elfogadjuk azt, hogy az önkormányzatok nehéz pénzügyi helyzetben vannak 2003-ban, és ebben jelentős szerepet játszik a 2003. évi költségvetés, amit önök fogadtak el, akkor vagy akarunk segíteni, vagy nem akarunk segíteni a települési önkormányzatokon. Az önkormányzatokon csak az adott rendszer keretein belül lehet segíteni, vagy normatívaemeléssel - ezt a költségvetési törvénymódosító indítványunkat elvetették, még tárgysorozatba sem vették -, vagy pedig azzal a megoldással, amit huszonhárom fideszes polgármester nyújtott be, és ez rossz szóval az úgynevezett bérhiki alapfeltételeit kívánja módosítani. Más megoldás nincs.
Tisztelt Képviselőtársaim! Arról lehet vitatkoznunk, hogy sok vagy kevés-e az, amit a települési önkormányzatoknak kívánunk biztosítani. De azzal, hogy ezt a javaslatot tárgysorozatba vesszük, még csak arról döntünk, hogy egy értelmes vita elkezdődjön a kormánypártok és az ellenzéki pártok oldaláról. Nagyon örülök annak, hogy a kormányoldal részéről Jauernik képviselő úr szájából elhangzott az, hogy mintegy 100 milliárd forinttal alultervezett az önkormányzati költségvetés 2003-ban. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Jelen pillanatban 3200 önkormányzatról és 10 millió magyar választópolgárról döntünk. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás ugyanonnan: Így van!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť