DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Medgyessy Péter miniszterelnök úr 2003. február 11-én a Magyar Országgyűlésben a következőt mondta: “Az Unióba való belépés után is garantáljuk a nyugdíjak értékét, ezt megígérhetem.” Önök, kedves szocialista, szabad demokrata képviselők, a saját miniszterelnökükkel vitatkoznak.
Azt állítani a szocialista képviselők részéről, hogy hangulatkeltésnek minősül ez az előterjesztés, ez egyszerűen arcátlanság. Önöknek tizenegy hónap nem volt elegendő arra, hogy bebizonyítsák a nyugdíjasoknak, mit kívánnak kínálni nekik az európai uniós csatlakozás előestéjén.
Az SZDSZ véleménye pedig hamis látszatkeltésnek minősíti ezt. Hamis látszatnak minősül, képviselő úr és képviselő hölgyek, az a 19 ezer forint, amit a nyugdíjasoknak odavetettek alamizsnaként, és ami nem épült be a nyugdíjba. (Moraj az MSZP soraiban.) Hamis látszatnak minősül a tizenharmadik havi helyetti egyheti nyugdíj. Hamis látszatnak minősül annak a 800 ezer méltányossági nyugdíjat igénylőnek a helyzete, akik hiába reménykednek abban, hogy kapni fognak valamit.
Tulajdonképpen, hölgyeim és uram, három és félmillió nyugdíjas várja az Országgyűlés döntését; három és félmillió nyugdíjas vár garanciát arra, hogy nyugdíja reálértékét az Unióba való belépés után megőrizze; három és félmillió nyugdíjas számít arra, hogy az Európai Unióba való belépés után nem kerül hátrányos helyzetbe, ki tudja váltani a gyógyszereit, és ki tudja fizetni azokat a közüzemi számláit, amelyek havonta terhelik őt. Ezért kérem önöktől, fontolják meg, hiszen ez az országgyűlési határozati javaslat az, amelyik biztosítja a nyugdíjak reálértékének megőrzését, és garanciát jelenthet az időskorúaknak az európai uniós csatlakozást követően, hogy nem lesznek annak vesztesei. Ezért kérem önöket, hogy támogassák a tárgysorozatba-vételt.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť