DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tekintve, hogy Vojnik Mária egy fogyatékosságot említett, a süketek párbeszédét, én a vakságot is meg kell hogy kérdezzem mint hiányosságot. Kaptunk egy anyagot a tegnapi parlamenti képviselői anyagban, ahol az egészségügyre való ráfordításnak egy grafikonját láttuk, és ott volt egy prognosztizált emelkedése az egészségügy GDP-ből való részesedésének. Kérem, amennyire én ismerem a jelenlegi elképzeléseket, amit rendelkezésünkre bocsátottak, sem a járulék mértéke, sem a másik két forrás nem növekszik, sőt, csökken az elkövetkezendő időben. Ebből adódóan a GDP-ből való részesedés növekedésének nem látom a megalapozottságát.
Mivel nem vagyok vak, ezért láttam ezt a grafikont, és az én gondom az, hogy a külső forrás bevonásának ilyetén lehetősége és a profittal való kivonás lehetőségének a megteremtése egyensúlyi helyzetben csökkenést jelent a ráfordításban. Nem látom biztosítottnak a forrásnövekedést, és nem látom az egyenlő hozzáférés biztosítottságát, amit most Vojnik képviselőtársam mint egy célt is megfogalmazott, és ami a kormányzat kötelezettsége. Mert hiszen a jól működő rendszerekhez a tőke vonzódni fog, akár úgy, hogy technológiát korszerűsít, akár úgy, hogy belép a rendszerbe, míg a rossz szociális szférában élőknél, akik ráadásul betegebbek is, még orvos sem lesz a rendszerben. Ismételten mondanám Salgótarján helyzetét, mint egy eklatáns példát.
Úgyhogy én azt hiszem, hogy az általános (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kifogásainkat elmondtuk, reméljük, hogy a részletes vitában még lesz módunk kiegészíteni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť