DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Igen tisztelt Képviselő Úr! Az Oktatási Minisztérium szakértői véleménye szerint a Sulinet 3000-4000 iskolában történő kiépítése egy-másfél éves munkát igényel, ideértve a szakmai előkészületeket, a beszerzés bonyolítását, a nyertes pályázók által szolgáltatás biztosítását, illetve mindennek ellenőrzését.
Ennek alapján jövő januártól elindul a Sulinet Expressz, és 2004. szeptember 1-jéig több ezer oktatási intézményben teszünk eleget az e-Europe 2005 program elvárásainak. Ugyanakkor, ha visszaszámoljuk ezt a 18 hónapot, kiderülhet, hogy másfél évvel ezelőtt, 2001 őszén meg kellett volna tenni a szükséges lépéseket, ehelyett az akkori kormányzat módosította a Sulinet-szerződést, és nem foglalkozott a régi szolgáltatóról az újra való átállással. A tényszerűség kedvéért érdemes elmondani, hogy 2000. március 16-án szerződéskötés történt az Oktatási Minisztérium és az Elender Rt. között úgy, hogy 2000 februárjában hirdetmény közzététele nélkül folytatott le tárgyalásos eljárást az Oktatási Minisztérium úgy, hogy egy, azaz egy darab céget hívott meg, az Elender Kft. jogutódját, az Elender Rt.-t, 2001. szeptember 25-én pedig közbeszerzés lefolytatása nélkül szerződésmódosítás történt. Tény, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatával megsemmisítette az ajánlati felhívást és a beszerzés során keletkezett valamennyi dokumentumot. Szerződéskötés nem történt, nyertesről tehát egész egyszerűen, tisztelt képviselő úr, nem is lehet beszélni.
Az Oktatási Minisztérium nem támogat monopóliumokat. Annál inkább támogatja viszont a Sulinet-szolgáltatás folyamatos biztosítását. Az évek óta recesszióba süllyedt informatikai és adatkommunikációs piacot számos szolgáltatási terület megnyitásával kívánjuk élénkíteni. Ennek megfelelően reményünk és akaratunk szerint a jelenleg kiszolgált intézményszám duplája kerül bekötésre, a Sulinet pedig addig is folyamatosan működik.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť