DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését. Az az igazság, hogy még 1997-ben, a nyugdíjrendszer átalakításához kapcsolódóan elhatároztuk a rokkantosítási rendszer felülvizsgálatát, az akkori szocialista-szabad demokrata kormány megfelelő döntéseket hozott erre. Nem rajtunk múlott, hogy az azt követő négy esztendőben semmi nem történt ezen a területen. Így nem történt meg annak a rendszernek a kidolgozása sem, amelyben a különböző kedvezmények és jogosultságok elbírálásakor ugyanazt a betegséget azonos súlyosságúnak értékeljük, illetve a jogosultságok megítélésénél ugyanarra a betegségre különböző szempontok vonatkozzanak.
(15.10)
Sajnos, van egy átláthatatlan szabályozás, és ebben az orvosnak sem könnyű eligazodni. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a feladatunk az, hogy a támogatottak közül kiszűrjük azokat, akik jogosulatlanul vesznek igénybe ellátásokat, bár egészségi állapotuk megengedné azt, hogy munkát vállaljanak.
Úgy gondoljuk, hogy ebben az esztendőben még át tudjuk vizsgálni azt a jogszabályt, és módosítani is fogjuk, amely a végleges állapotú egészségkárosodottakat újabb és újabb vizsgálatokra citálja. Tehát az időszakos felülvizsgálatnak nem ez a célja, nem az, hogy a gyógyíthatatlan állapotok újra és újra történő megállapítását szolgálja, hanem a rehabilitálható állapotok esetén kell mérni azt, hogy bekövetkezett-e állapotváltozás, illetve ösztönözni kell a betegeket arra, hogy amennyiben lehetséges, éljenek a rehabilitáció eszközeivel.
Tehát köszönöm, képviselő úr, hogy a kérdést felvetette, és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál szorgalmazzuk, hogy ez mielőbb megtörténjen, munkatervükben szerepel.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť