RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Önök a választási kampányban takarékosabb államot és olcsóbb közigazgatást ígértek. Fel is emelték a Miniszterelnöki Hivatal létszámát 540 főről 800 főre, több milliárd forintért új autókat és mobiltelefonokat vásároltak, jelentősen megnövelték az államtitkárok számát, és kétszeresére emelték a miniszteri fizetéseket is.
Nos, a jó példa hamar követőkre talált. Andó Sándor, Kőbánya szegénységpárti polgármestere öt hónap után tizenhárom havi pluszjuttatásként 5,5 millió forintot szavaztatott meg magának (Szórványos taps az ellenzéki sorokban.), és tizenkét havit, azaz 5-5 milliót a szocialista alpolgármestereknek. Mély szociális érzékenységükből fakadóan mindhárman megszavazták saját maguknak is. Hiába, no, szociálisták! Így eme három nagyszerű ember jutalmazására egy év alatt a járulékokkal együtt 23 millió forintot költ a kőbányai önkormányzat, ami négy év alatt közel 100 millió forintot tesz ki. Egy iskola-összevonáson nagyjából 20 millió forint spórolható meg évente. A kőbányaiak is biztosan erre fordítanák ezt az összeget, ha megkérdeznék őket.
Ezzel kapcsolatban Pál Tibor államtitkár a múlt héten a parlamentben azt állította, hogy “amennyiben a polgármester a munkáját megfelelően végzi, akkor az év végén döntenek arról, hogy milyen mértékű jutalmat biztosítanak az ő számára”. Az államtitkárt, miniszter asszony, vagy félrevezették, vagy tudatosan hazudott, hogy szocialista elvtársai irháját mentse, mert itt igazából nem is jutalomról, hanem pluszjuttatásról van szó. A rendelet szerint ugyanis minden naptári évben külön juttatásként a hivatalnál - a tárgyévi munkavégzési kötelezettség időtartamának arányában - a polgármester tizenhárom havi, az alpolgármesterek tizenkét havi illetményre jogosultak.
Az 5,5 millió forint automatikusan jár a szocialista polgármesternek, aki egyébként nagy bölcsen el is mesélte a sajtónak, hogy a havi polgármesteri fizetést maximálja a törvény, és csak így tudták megoldani, hogy kétszeresére emelkedjen a fizetése. Majd elmondta, hogy természetesen megérti a 40 ezer forintból élő nyugdíjasok problémáit is, akik tizenegy év alatt kapnak ennyi nyugdíjat, de ez az ő jutalmával semmilyen összefüggésben nincs.
Miniszter Asszony! Medgyessy Péter és az ön erkölcsi mércéje szerint elfogadható-e, hogy szocialista önkormányzati vezetők kijátsszák a törvényt, és öt hónap után 5-5,5 millió forintot szavazzanak meg maguknak? Hogyan kíván a miniszter asszony fellépni ez ellen?
A kőbányaiakkal együtt, pártállásra való tekintet nélkül, várjuk megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť