CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat helyi és megyei szervezetéhez a több mint 200 fő munkavállalót foglalkoztató Sole Hungária Rt. pásztói tejüzeme részéről a létszámleépítés szándékáról bejelentés nem érkezett. A Nógrád Megyei Munkaügyi Központ, illetve annak pásztói kirendeltsége az említett társaság létszámbejelentésének konkrét ismeretében készülhet fel, és határozhatja meg a szükséges lépéseket. A mai napon még a menedzsmenttel is konzultáltunk ismerve az ön kérdését, de ilyen típusú döntést nem erősített meg. Nyilvánvaló, hogy a Sole cég szegedi központjában a napokban fog születni valamifajta döntés a pásztói üzem sorsáról, de ez a döntés még nem végleges, és nem tudni a létszámkövetkezményét sem. Ebből adódóan a kormányzat akkor tudja kialakítani a tennivalókat, amikor világosan látja, hogy hány főt érint, milyen összetételű munkavállalói csoportot milyen módon érint bármifajta döntés.
Amúgy szeretném elmondani, hogy a munkaügyi központok minden nagyobb létszámleépítésnél jelen vannak, segítik a munkavállalókat kihelyezett irodával, kihelyezett szolgáltatással, munkába helyező támogatással, aktív foglalkoztatási eszközökkel. Ezek szerint a polgármester úr valószínűleg többet tud, mint az Állami Foglalkoztatási Szolgálat, többet is tudhat, hiszen hosszú ideig az önkormányzat elengedte a helyi adót, vagy legalábbis adókedvezményt biztosított a cégnek. Úgy gondolom, az önkormányzatnak most is van módja a versenyképesség érdekében gyakorolni ezt; nyilván persze nem úgy, ahogy az elődjeik tették, hogy minden egyes ilyen kedvezményadás után a polgármester 10-12 napos külföldi útra utazott a tulajdonos hazájába, hanem valami olyan módon, ami kicsit szalonképesebb, a város és a cég együttműködését hosszú távon segíti. Gondolom, hogy önök meg is fogják tenni a munkahelyek megtartása érdekében.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť