SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Valószínűleg ön is ismeri azt a magyar szólást, hogy ki korán kel, aranyat lel. Úgy gondolom, ezt most úgy fordíthatjuk le, hogy ki korán intézkedik, több száz munkahelyet menthet meg.
A másik dolog - szeretném egyébként az időt nem rabolni ezzel -, hogy nem tudom, mire célzott, államtitkár úr, a 10-12 napos külföldi utakkal kapcsolatban. Én személy szerint egyetlen ilyen külföldi úton nem vettem részt, helytelennek tartom az ilyen eljárást.
Arról viszont tudok, tisztelt államtitkár úr, hogy a Sole erre a lépésre készül, és ez azt jelenti, hogy a 12 milliárd forintos árbevétel egy esztendő alatt a felére csökkenhet. Ez azt jelentheti, hogy a 250 dolgozónak több mint a felét fogják elküldeni, és ez azt jelenti, hogy azok a tejtermelők és beszállítók, akik több mint 250-en vannak, a megélhetésüket szintén veszélyeztetve érzik. Úgy gondolom, hogy amikor bejelenti a Sole ezt az intézkedést, akkor mi már csak abban a helyzetben vagyunk, hogy valamilyen kárenyhítést hajthatunk végre.
Szerintem a kormányzatnak és a városnak közösen kellene most, mielőtt ez a döntés megszületik a Sole menedzsmentjében, megtenni azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek ezt megakadályozzák. Utána, azt gondolom, már semmit nem tudunk tenni.
Köszönöm a szót. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť