VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Értelemszerűen miniszter úrtól is a kedvező választ elfogadom.
Tisztelt Ház! A kormány egy március 18-ai rendelettel, amely az elmúlt napokban jelent meg a Magyar Közlönyben, szabályozta a belvízi utakon a vízi közlekedés rendszerét. Ebből kifolyólag a rendelet vízi közlekedési korlátozásokat vezetett be a Tisza-tavon, és a tó jelentős részén megtiltották a motorcsónakok, kismotorok használatát. A tilalom alá eső területen kizárólag engedéllyel lehet közlekedni; még egyszer mondom, ez a tónak közel 80 százalékát érinti.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérdésem az üggyel kapcsolatban a következő. Történt-e egyeztetés az érintett önkormányzatokkal, a régió képviselőivel, polgármesterekkel, vállalkozókkal, egyesületekkel a rendelet kiadása előtt? Megkérdezte-e az illetékes minisztérium bármelyik illetékese a helyieket, az ott lakókat, vajon hasznos célt szolgál-e ez a tiltás? Itt Tiszaderzs, Tiszaszőlős, Tiszafüred és a környékbeli települések lakóiról van szó. Végiggondolták-e azt, hogy ezzel a döntéssel hány vállalkozónak fog ellehetetlenülni a vállalkozása? Itt van a kezemben a Heves Megyei Hírlap egyik száma, ahol vállalkozók számolnak be arról, hogy miközben a kormány kikötőfejlesztésre kíván nekik támogatást adni, azonközben ezzel a korlátozással kikötő működése válik lehetetlenné. Többek között itt Soltész András, Újlőrincfalva polgármestere kéri ezt a kormányzaton számon. Végiggondolták-e azt, hogy milyen kártérítési perek indulhatnak? Hiszen nagyon sok vállalkozónak lekötött szerződése van a nyárra, az elmaradt haszon címén ezek a vállalkozók ezeket a pereket joggal indíthatják el.
Meggyőződésem, hogy az előterjesztés úgy történt, hogy nem volt egyeztetés előtte. Ezért kérdezem miniszter urat, nem fontolja-e meg a kormány azt, hogy a rendeletet módosítani fogja, módosítani kívánja vagy éppen vissza is vonja.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť