VARGA LÁSZLÓ

Full text search

VARGA LÁSZLÓ
VARGA LÁSZLÓ, a területfejlesztési bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A területfejlesztési bizottság rendeltetéséhez és a témához illő alapossággal tekintette át a törvény tervezetét, amiben nagy segítségünkre volt az előterjesztők szóbeli kiegészítésként elmondott számtalan információja és a kérdésekre adott kimerítő válaszok.
Mindezekből a bizottság ülésén egyértelművé vált, hogy rendkívül aktuális a törvénytervezet vitája, hiszen a társadalmi-gazdasági rendszerváltást követő elmúlt évtized átrajzolta a társadalom, a gazdaság, az ország térszerkezetét, súlypontjait, más megvilágítás alá kerültek határ menti területek, és olyan súlypontáthelyezések, a közlekedés, az infrastruktúra kiépítésében olyan folyamatok zajlottak, amelyeket követni, igazodási pontként meghatározni rendkívül aktuális. Új fogalmakkal ismerkedik a területfejlesztéssel foglalkozó közvélemény, a tájképvédelmi területek, a sík vidéki árapasztó víztározók vagy a kulturális természeti örökségeink védelme, a tájrehabilitáció mind-mind megfelelő módon helyt kap a tervezetben.
Volt néhány kritikus gondolat is, amelyeket inkább figyelemfelhívásként érdemes most kiemelni. Ilyen például, hogy a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet koncepcióját a törvény elfogadását követően hozzá kell majd igazítani az e törvényben szereplő elvárásoknak, illetve egy félelem is hangot kapott, hogy az időközben szükségessé váló változtatások rendszeres hozzányúlást, rendszeres törvénymódosítást igényelnek majd.
Mindezekkel együtt azt szeretném hangsúlyozni, hogy az ülésen összességében a pozitív megítélés dominált, a bizottság elismerte a tervezetben megjelenő többéves munka értékeit, hasznát, és talán minősítő az is, hogy egyhangú szavazással ajánlotta általános vitára alkalmasnak.
Elnök úr, köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť