ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Előtte azonban bejelentem, hogy nem döntünk az ajánlás 2. pontjáról, mert azt benyújtói visszavonták.
Az előterjesztő a T/1552/12. számú ajánlás 3., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 13., 14. és 15. pontjait, valamint a T/1552/20. számú kiegészítő ajánlás 1., 2., 3., 4., 5., 6. és 7. pontjait támogatja. Ezek elfogadása kizárja az alapajánlás 4. pontját. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott indítványokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 311 igen szavazattal, 3 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 1. pontjában Horváth János a törvényjavaslat preambulumát kívánja módosítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 igen szavazattal, 190 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 11. pontjában Braun Márton a törvényjavaslat 14. § (1) bekezdés c) pontjának módosítását javasolja, amely az ügyvédre vonatkozó azonosítási és bejelentkezési kötelezettség egyik szabályát tartalmazza. Az alkotmányügyi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 127 igen szavazattal, 195 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 12. pontban Horváth János a törvényjavaslat 14. § (3) bekezdésének a) pontjában az egyes ügyvédi kötelezettség alóli mentesség szabályát változtatná meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem támogatta.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť