FILLÓ PÁL

Full text search

FILLÓ PÁL
FILLÓ PÁL (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Mindössze két hónap vagy már annyi sem választ el bennünket április 12-étől, az uniós csatlakozásról szóló népszavazás napjától. Érthető tehát, hogy választókörzetemben, Erzsébetvárosban és szerte az országban is egyre több választópolgár keres fel bennünket, politikával foglalkozókat, és egyre többen kérdezik, az ő személyes életükben vajon milyen változást fog hozni az uniós csatlakozás. Hogyan alakulnak majd a bérek, a nyugdíjak? Több vagy kevesebb lesz a munkahelyek száma? És a kérdéseket folytathatnám, hiszen minden ilyen kérdés egy-egy egyéni problémát takar. Nagyon fontos kérdések ezek, igen tisztelt képviselőtársaim, hiszen mindenkit családjának és azon belül is saját sorsának alakulása foglalkoztat leginkább. Vagyis az ezekre a kérdésekre adott válaszok alapján döntenek majd az emberek a csatlakozásról.
Tisztelt Államtitkár Úr! Mint Erzsébetváros országgyűlési képviselője azt tapasztalom, hogy a polgárok, és azon belül is különösen a munkavállalók nagyon keveset tudnak a csatlakozás előnyeiről. Sajnos, az utóbbi időben rosszindulatú, a valóságtól távol álló híresztelések is szárnyra kaptak, és ezek bizony elbizonytalaníthatják a szavazásra készülő polgárokat; még akkor is, ha tudjuk, hogy például a munkavállalók vonatkozásában a szakszervezetek, illetve a munkaadók is hitet tettek már a csatlakozás mellett.
(16.40)
Tisztelt Államtitkár Úr! Egyéni képviselőként nagyon fontos feladatomnak tartom azt, hogy választóim valós információk birtokában megalapozott döntést tudjanak hozni a népszavazáson. Ezért kérdezem tehát: milyen előnyökkel jár a csatlakozás a magyar munkavállalók, munkások számára? Miért szavazzanak igennel április 12-én?
Várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť