DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA (MSZP), a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Magyarország egyik súlyos egészségügyi problémája az allergia, amit elsősorban a behurcolt parlagfű agresszív virágporszemeinek időszakosan igen magas koncentrációja okoz. Napjainkban körülbelül két és fél millió honfitársunk szenved a pollenallergiától. Az ország mintegy 7,5 millió hektárnyi termőföldjének több mint fele súlyosan fertőzött. Az allergiás betegségek száma folyamatosan emelkedik. A parlagfű visszaszorítására és kipusztítására tett eddigi erőfeszítések nem érték el a várt sikert. Mindezek miatt kezdeményeztük képviselőtársaimmal, hogy a parlagfű terjedésének megállítása, termőterületének csökkentése, a pollenszennyezettség mértékének csökkentése és végeredményben a lakosság egészségügyi állapotának a javítása érdekében hozzuk létre ezt az eseti bizottságot.
Indítványozzuk, hogy tekintse át a bizottság a már megkezdett programokat, a rendelkezésre álló költségvetési forrásokat, a feladathoz rendelkezésre álló sokszintű jogszabályokat, és vizsgáljuk meg, hogyan lehetne összehangolni a kormányzati, önkormányzati és civil szervezetek munkáját eredményesebben és hatékonyabban a cél eléréséhez.
(Az elnöki széket Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Javasoljuk továbbá, hogy valamennyi parlamenti erő adjon képviseletet ebben a bizottságban, ami azt is jelentené, hogy a politika többpárti alapon nem beleavatkozik ebbe a dologba, hanem mindannyiunk közös támogatását adjuk egy közös és hasznos cél eléréséhez. Kérem ezért képviselőtársaimat, hogy a bizottság felállítását támogatni szíveskedjenek. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť