DR. KÓRÓDI MÁRIA

Full text search

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Képviselő úr, nehéz az ön kérdésére mértéktartóan válaszolni, mégis azért teszem meg, mert az ön kérdése valójában tartalmilag mégiscsak arról szól, hogy ma, amikor nehéz árvízi védekezésekre kell felkészülni, akkor mit teszünk. Az ön kérdésének az összes többi részét most zárójelbe teszem, ezekre nem válaszolok, kivéve egyre. Ez pedig az, hogy a jégtörő hajókat a Dunáról azért nem vittük át, mert annak az átvitele sokkal költségesebb, azaz majdnem megoldhatatlan feladat volt. Ennél ma korszerűbb, jobb módszerekkel folytattuk a jég elleni védekezést.
(Az elnöki széket dr. Szájer József, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.Vincze Lászlót a jegyzői székben Németh Zsolt váltja fel.)
De az ön kérdésére válaszolva, hogy az ott élőket is meg tudjuk nyugtatni, elmondom, hogy nem én személy szerint, hanem az a vízügyi szolgálat, az a vízügyi szakmai gárda, amelyiknek hosszú, évtizedes tapasztalatai vannak a védekezésben, annak a minisztériumnak a vezetése alatt, amely a környezetvédelmi és vízügyi tárca, arra a forgatókönyvre készül fel, amelyik a legnehezebb helyzetre vonatkozik. Nagyon reméljük, hogy nem a legnehezebb helyzet fog előállni a következő hetekben, hónapokban, de mi minden eddigi intézkedést annak megfelelően tettünk meg, hogy ha a legsúlyosabb időjárási körülmények állnának be, a védekezés akkor is biztosítva legyen.
Még az ősszel, a tél elején megtörtént a védművek, műtárgyak, védelmi tervek, védelmi beosztások és védelmi eszközök felülvizsgálata, aktualizálása és pótlása. Van egy olyan számítógépes rendszerünk, és van egy olyan adatszolgáltatási rendszerünk, amelyik naprakészen képes figyelni a leeső csapadéknak megfelelően, hogy hol milyen árhullám alakulhat ki, és abban a pillanatban, szinte azon a napon azon a szelvényen meg tudunk jelenni.
Mi a jégfigyelésekkel, a jégtörő hajók készenlétben állásával arra készülünk, hogy bármilyen eseményre azonnal élesben tudjunk reagálni, és ugyanez az igazság a belvízi védekezésre való felkészülésben is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
A többi kérdésre, képviselő úr, mivel egyedül csak személyemet érintik, és az ott élőket nem, nem óhajtok válaszolni. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť