DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Bizonyára ön sem lepődik meg azon, ha az emberek olyan kérdéseket fogalmaznak meg, amelyek közvetlenül érintik és érdeklik őket. Különösen aggaszt mindannyiunkat a bizonytalanság, a kapkodás, az egymásnak ellentmondó, folyton kiigazításra kerülő kormányzati nyilatkozatok sora. A háború tüzével játszó Medgyessy-kormány felelőtlen lépései csak fokozzák a félelmet. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Ráadásul komoly a gyanú, hogy a rendőrséget már rutinból politikai rendőrségként kezelő szocialista kormány újra a megfélemlítés eszközéhez nyúl ahelyett, hogy határozott, egyértelmű magatartást tanúsítana és megnyugtatóan viselkedne. Az ilyen magatartás miatt az emberek pontosan tudják, hogy amikor a szocialisták kijelentik, hogy nincs veszély, akkor éppen az, hogy jó ok az aggodalomra.
Tisztelt Miniszter Asszony! Tudja-e ön, hogy az országos tiszti főorvos, dr. Ungváry György január 21-i keltezéssel körlevéllel fordult az összes megyei tiszti főorvoshoz, amelyben kijelenti, hogy a bioterrorizmus fenyegetettsége napjainkban sem szűnt meg. Egyben február 4-ére szakmai tudományos tanácskozásra is hívja őket ugyanebben a témában, a himlővírus elleni esetleges védekezés és felkészítés okán. Mi változott 2001 novembere óta, amikor is biológiai vészhelyzet címmel továbbképzést tartottak?
Kérdezzük önt, hogy az országos tiszti főorvos levele pánikkeltő-e vagy pedig felelősségteljes nyilatkozat-e. Ha felelősségteljes, akkor önök miért fenyegetik a kaposvári városi tiszti főorvos asszonyt fegyelmivel, hiszen az ő körlevele ugyancsak visszafogott, óvatos és felelősségteljes? Vagy, amit magasabb szinten legitimálnak, alacsonyabb szinten már megint büntetik? Sőt, azt is meg kell kérdeznem öntől ezek után, hogy kívánja-e dr. Ungváry György ellen a fegyelmi eljárást megindítani, ő ugyanis politikai megrendelésre már megindította az eljárást kaposvári kollégája ellen.
Mivel az embereket ténylegesen érdekli, meg kell hogy kérdezzük öntől, mi a helyzet, miniszter asszony: van vészhelyzet, vagy nincs vészhelyzet? Az embereket az is érdekli, hogy a veszély felismerésére és elhárítására felkészülő orvosokat kívánják-e a jövőben is politikai megfélemlítés és nyomás alatt tartani.
Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Ház! Reméljük, hogy a terrorizmus veszélye annak minden lehetséges következményével együtt elhárul előlünk. Addig is ideje lenne felhagyni a külpolitikai szolgalelkűséggel, az emberek és a tisztségviselők megfélemlítésével, a közintézmények, közöttük az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat politikai befolyásolásával. A kormányzati pökhendiség, arrogancia és megfélemlítés része-e a szocialista kormányprogramnak?
Várom az ön válaszát, miniszter asszony. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť