DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tulajdonképpen egy vonatkozásra szeretnék válaszolni, tisztelt képviselő úr. A jogállamiság nem jelent teljes szabadosságot és teljes szabadságot, nem jelent abszolút szabadságot. A jogállamiság lényege a szabályok megtartása.
Tehát abban az esetben, ha a gyülekezési törvény ad jogot és lehetőséget a rendőrségnek vizsgálni egy demonstrációval kapcsolatban kérdéseket, akkor jogállami módon jár el a rendőrség, ha ezeket a kérdéseket vizsgálja. Amennyiben a bíróság egy esemény kapcsán valakivel szemben egy eljárás eredményeként büntetést szab ki, akkor jogállami törvények alapján kiszabott büntetésről van szó, úgy gondolom, első fokon is és másodfokon is. Lehet, hogy az elsőfokú ítélet és a másodfokú ítélet között 180 fokos differencia van, de ez is a jogállam megnyilvánulása.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť