GYÜRK ANDRÁS

Full text search

GYÜRK ANDRÁS
GYÜRK ANDRÁS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Néhány hete derült égből villámcsapásként hatott a hír: Doszpot Péter szocialista képviselőnek hiányzik a bőrkabát, elvágyik a parlamentből. Sokaknak okozott csalódást a bejelentés, hiszen talán csak egy éve annak, hogy a párt kiemelte és politikai pályára helyezte a volt rendőrt.
A csalódottak számára megnyugvást jelentett azonban, hogy a hír napvilágra kerülésével párhuzamosan lázas munka kezdődött a kormányban. Még a miniszterelnök is azon serénykedett, hogy újra célt adjon a választók képviseletébe belefáradt szocialista politikusnak. Aztán, ahogyan az lenni szokott, végül a szerencse segített: kiderült, hogy a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságán üresedés van, vezetőt keresnek a különleges ügyek főosztályára. Medgyessy Péter kiközvetítette hát frakciótársát, aki a miniszterelnöki dolgozószobából kilépve már az új állásáról nyilatkozott a sajtónak.
Mindig vannak persze, akik soha semminek sem tudnak örülni. Ezek most arról beszélnek, hogy gondok vannak a jelölt nemzetbiztonsági átvilágításával, hogy nincs meg a poszt betöltéséhez szükséges iskolai végzettsége, és hogy a pénzügyminiszter nem akarja aláírni a kinevezését.
Tisztelt Ház! Sok kérdést lehetne feltenni a fenti történetecske kapcsán. Én azonban - komolyra fordítva a szót - csak egyetlenegy dolgot szeretnék kérdezni, és azt kérem a tisztelt miniszter úrtól, hogy erre válaszoljon őszintén. Az ügyben közreműködő miniszterelnök vagy miniszterek közül senkinek nem jutott eszébe, hogy micsoda jogi és erkölcsi otrombaság a képviselőségre ráunt kormánypárti politikusnak olyan köztisztviselői pozíciót kiközvetíteni, amely semmilyen kapcsolatban nem lehet a napi pártpolitikával? Vagy, hogy egyszerűbben fogalmazzak: senki nem gondolt rá önök közül, hogy egy demokráciában mindez nem komikus, hanem sokkal inkább tragikus?
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť