PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A három kérdés közül a legfontosabbra nem válaszolt, mégpedig arra, hogy mit kíván tenni ebben a helyzetben. Felsorolta ugyanazokat a válaszokat, amiket már eddig hallhattunk. Azt javaslom önnek, kérdezze meg, ne tőlünk, kormánypárti képviselőktől, akik egyben polgármesterek, egyben önkormányzati képviselők, megyei közgyűlések elnökei. Őket kérdezze meg, milyen helyzetben vannak ma az iskolafenntartók.
Azt gondolom, hogy az általam felhozott példa valóságos, és ez egy ténypélda volt. A kistelepülések különösen nehéz helyzetben vannak, mert vagy vérrel-verejtékkel fenntartják egy szem iskolájukat, vagy bezárják azokat. Ha ehhez hozzáveszem azokat a kormányzati intézkedéseket és terveket, mely szerint megszűnnek a postahivatalok, megszűnnek a vasúti szárnyvonalak és megszűnnek az iskolák, akkor ez, miniszter úr, falurombolás.
A stílussal és a hangnemmel kapcsolatban pedig csak annyit szeretnék önnek mondani, amit válaszában elkezdett, hogy ön ma a Magyar Köztársaság oktatási minisztere, viselje ezt méltósággal, ameddig teheti.
A választ nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť