DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Én tényleg segíteni szeretnék Mécs Imre képviselőtársamnak, hogy folytathassa az észrevételeit az adatvédelem problémáinak a területével kapcsolatosan.
Én nem érzek erős kritikát megfogalmazódni az ő felszólalásában, de annak a véleményemnek szeretnék hangot adni, hogy az adatvédelem területén ami a parlamenti bizottságok, vagy a parlament általános munkáját illeti, kedves Mécs képviselőtársam, inkább a vizsgálóbizottságokkal van a baj. Nem véletlen, hogy ön tette szóvá ezeket az adatvédelmi polémiákat; és az sem véletlen, hogy én ezekre reagálok, hiszen az előző ciklusban magam is vezettem egy vizsgálóbizottságot - és akkor más személy töltötte be az adatvédelmi biztosi pozíciót. A korábbi adatvédelmi biztos a bizottság munkáját nem segítette, sőt nyilatkozott a tekintetben, hogy történt-e államtitoksértés, vagy hogy megsértették-e a zárt ülési jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozatalát. Talán emlékeznek rá, nem kell különösebben részletezni, hogy az egyik képviselőtársunk a sajtónak kiszolgáltatott olyan jegyzőkönyveket, olyan személyes adatokat, olyan bizonyítékokat, amelyek zárt ülés keretében kerültek egy vizsgálóbizottság birtokába.
Mécs képviselő úr is, azt hiszem, a rossz tapasztalatait akkor szerezte, amikor szintén egy vizsgálóbizottság vezetése kapcsán kerülhetett és állt az adatvédelmi problémák elé.
Ezzel kapcsolatosan én úgy szeretném ezt a kérdést summázni, hogy velünk van a baj, és nem az adatvédelemmel, vagy az adatvédelmi biztosok személyével. Az a helyzet, hogy a politikai felhangokat és a politikai célzatú vizsgálóbizottságok működését nagyon nehéz jogszabályi oldalról követni.
Én úgy ítélem meg, hogy az előző ciklusban az akkori adatvédelmi biztos nem követette, nem segítette, hanem politikai szereplőként beavatkozott ebbe a folyamatba, sőt médiasztárrá nőtte ki magát. És most úgy ítélem meg, és a beszámolóhoz is ennyiben szeretnék kapcsolódni, hogy a jelenlegi adatvédelmi biztos teljes mértékben semlegesen, és csak szakmailag közelíti meg ezeket a kérdéseket
Arra is szeretnék utalni, ami az önkormányzati bizottsági ülésen elhangzott, hogy nem igazolódtak azok a félelmek, miszerint az adatvédelmi biztos személyében történő változások után bárminemű szakmai exlex állapot alakulna ki, sőt, az önkormányzati bizottságban megállapítottuk azt, tisztelt képviselőtársaim, hogy az adatvédelmi biztosi hivatalban még személyi változás sem történt az előzőekhez képest. Annyi történt, hogy a korábban ott dolgozó, beosztott státuszú adatvédelmi biztos lett a főnök - ez az ékes bizonyítéka annak, hogy az adatvédelmi hivatalban magas színvonalú, elfogulatlan szakmai munka folyik.
A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség szerint jelenleg igen alkalmas adatvédelmi biztos irányítja ezt a hivatalt, és a támogatásunkat messzemenően élvezi. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť