BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megvallom őszintén, arra kért a belügyminiszter asszony, hogy felemelkedetten próbáljunk gondolkodni és véleményt nyilvánítani, nagyon sajnálom, hogy nincs itt, mert én ezt az intencióját komolyan vettem, de megvallom őszintén, a gondjaim hétköznapiak, teljesen hétköznapiak és földhöz ragadottak. Többek között az, hogy az önkormányzatoknál kevesebb a forrás a kötelező béremelések vonatkozásában, miután nem finanszírozta le 2003-ban a kormány, és úgy gondolom, hogy ez nagyon sok gondot jelent számukra. 2003-ról kell, tisztelt Ház, most beszélnünk, az volt a szándékunk, hogy 2003-ról és a jövőről. A jelenlegi gondokról kellene szót ejtenünk, mégpedig azokról az égető gondokról, amelyek minden egyes települési önkormányzatot feszítenek. Miről van szó? Pénzhiány, visszalépés, forráshiány, önállóságcsökkenés.
Ha megnézem, tisztelt Ház, hogy mi a személyes gondom egy kisvárosban: pontosan százmillió forint működési hiány. Erről kell beszélni. Érdekes módon Gy. Németh Erzsébet és Veres János képviselőtársaim cinikusak e tekintetben: azt mondják, hogy több a pénz, többet kaptunk. De, tisztelt hölgyeim és uraim, azt hiszem, a cinizmus abban nyilvánul meg, hogy nem beszélnek arról, hogy milyen feladatot kaptunk mellé. A béremelést nem finanszírozta a kormány - ebben, úgy gondolom, a Pénzügyminisztériumnak van komoly munkája -, és lehetetlenné tette azt, hogy például a saját önálló feladatainkat megoldjuk otthon. Százmillió forint működési hiány, úgy gondolom, megoldhatatlan kérdés, hiszen a jövőt élik fel e tekintetben az önkormányzatok.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gémesi képviselőtársam elmondta, három hónapot kaptunk tisztességesen, ahogy ezt önök megígérték, de ezek után nem tartották be az ígéretüket; 2003-ban nem finanszírozta a magyar parlament, a kormány a bérnövekményeket. Kérem, ez a helyzet (Az elnök jelzi az idő leteltét.), és erről tessenek beszélni. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť