DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Talán a szocialista képviselőknek be kéne a rendesre is jelentkezni, hiszen sok mondanivalójuk van láthatóan, amiben elismerik, hogy problémák vannak.
Én Horváth Csaba képviselő úrnak szeretnék jelezni mint a költségvetési bizottság alelnöke: teljes tévhitben van, tisztelt képviselőtársam, hogy milyen pénzügyi helyzet alakult ki az önkormányzati szférában. Ténykérdés: 2002-ről 2003-ra 132 milliárdos pénzügyi pozícióromlás történt az önkormányzati világban. Amit ön állít, az egy teljes demagógia és félreértés, hogy a patkónak ez az oldala is ellene volt annak, hogy béremelések történjenek, hiszen egyetértett a Fidesz is, megszavazta, azzal a rendszerrel, ami három hónapig működött összesen, szeptemberben, októberben, novemberben. Azt követően viszont áttértek egy olyan finanszírozásra, ami ezt a hiányt teremtette meg.
Tehát igen, mi a közalkalmazotti béremeléssel egyetértünk, az orvosok béremelésével egyetértünk, egyáltalán a pedagógusi béremeléssel egyetértünk. De a finanszírozást viszont a tízmillió ember adófizetésével, a helyi adók növelésével kell biztosítania, illetve intézménybezárás erre a válasz és létszámelbocsátás - ezzel nem értünk egyet. Ezt kéne megérteni, hogy 2003-ban ez a legnagyobb probléma.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť