DR. GÉMESI GYÖRGY

Full text search

DR. GÉMESI GYÖRGY
DR. GÉMESI GYÖRGY (MDF): Két dologra szeretnék reagálni, tisztelt Ház.
Az egyik az, hogy megtettek-e mindent a települések, hogy - idézve az államtitkár úr mondatát - ne pazarlóan működjenek. Szerintem megtettek mindent a települések, mert nem volt más lehetőségük; nem volt más lehetőségük, mint az, hogy racionalizálják a saját működésüket, hiszen ez az első lehetősége vagy az első lépése annak, hogy a forrásmegtakarítás megtörténjen. Nincs több tartalék a rendszerben. Éveken keresztül a költségvetésben, emlékezzünk vissza, 2-3 százalék létszámleépítés volt betervezve, és ebből kellett megteremteni bizonyos béremelések fedezetét. Ez az egyik dolog.
A másik a pályázatok kérdése. A polgármestertársam az előbb azt mondta, hogy a pályázatok nem voltak kihasználva. Nem lesz pályázati önrész; miről beszélünk pályázatról? Magyarországon a minisztériumok által kiírt pályázati önrészek sincsenek meg a kistelepüléseknek, nemhogy PHARE-pályázatokban gondolkodjanak! Egészen egyszerűen félrebeszélünk már megint, megint nem arról beszélünk, ami van: hogyan tudunk segíteni azon a helyzeten, ami az elmúlt egy esztendőben kialakult; hogyan tudunk azon a válságos, kritikus önkormányzati helyzeten segíteni, ami kialakult az elmúlt időszakban, és nem tetézni a bajt azzal, hogy olyan pluszfeladatokat teszünk még a vállukra, amikkel ezt a helyzetet nem áthidalni tudják, hanem egész egyszerűen az lesz, hogy valóban életképtelenné válnak a települések, és az életképtelenség státusából bedőlnek, ha úgy tetszik, és akkor majd létrejönnek valóban azok a járások, amelyekről beszéltünk.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť