DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Ma a címzett támogatások kerültek szóba. Tegnap a késő délutáni órákban tárgyaltuk a címzett támogatásokhoz beadott módosító javaslatokat. Akkor az államtitkár úr a zárszóban kijelentette, fő elbírálási szempont volt az, hogy valamennyi megye egy nagyobb beruházáshoz támogatásban részesüljön. Én akkor udvariatlanul közbeszóltam - mert a zárszó után már nem kaphattam szót -, úgy tűnik, Vas megyét kifelejtette az államtitkár úr, mert egyetlen bejelentett címzett támogatás iránti igényünket sem támogatta.
A mai vitanaphoz kapcsolódóan hadd szóljak egy szót még Szombathelyről. Kérem a polgármesterek türelmét, Szombathely város polgármestere nem tud jelen lenni, de országgyűlési képviselői sincsenek itt, így kénytelen vagyok én szót emelni Szombathely érdekében. A kistelepülések sorsával együttérezve, de sorsukat a szocialista választási kampányban tett ígéretek mellett előre sejtve mégiscsak hadd szóljak egy megyei jogú város helyzetéről. Szombathelyen 320 millió forintos költségvetési hiányt okozott a közalkalmazotti béremelés, aminek a pótlására csak úgy van lehetőség, ha Szombathely város polgárait a különböző szolgáltatások díjának emelésével, adóemeléssel terheli az önkormányzat. Azt hiszem, ezért azok a kormányzati ígéretek, amelyek a kampányban elhangzottak - hogy több pénzt az önkormányzatoknak -, felelőtlen, a választópolgárokat megtévesztő ígéretek voltak.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť