DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Stipkovits Pál képviselőtársam hozzászólására reagálnék. A képviselőcsoportunk tagjai azért kezdeményezték “Kudarc, kilátástalanság, koncepciótlanság” címen ezt a mai vitanapot, hogy ezen az áldatlan az állapoton, amely a magyar önkormányzatok működőképességét 2003-ban jellemzi, változtassunk. Mégis, engedjék meg, hogy reagáljak azokra a gondolataira, illetőleg mondataira, amelyek az előző kormány önkormányzati politikáját érintik.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Nyugodtan, felelősségteljesen mondhatom, hogy az Orbán-kormány működése alatt helyrehoztuk azt a nagy válságot, amely a Bokros-csomag kapcsán keletkezett (Moraj az MSZP soraiban.) az önkormányzati világot érintően, és 2001 végére, 2002 elejére olyan helyzetet teremtettünk az önkormányzatokat illetően, hogy stabil gazdálkodás, kiegyensúlyozott fejlődés jellemezte az önkormányzati világot, és jó feltételeket teremtettünk arra, hogy az a reform, amit a polgári kormány elkezdett, az önkormányzati autonómia mentén megvalósulhasson. Ennek a feltételei, sőt sokkal több, a mindennapi működés került veszélybe.
Úgy gondolom, hogy ezen változtatni kell, azokat a pénzösszegeket, amelyeket a Medgyessy-kormány 2003-ban elvett az önkormányzati világból, vissza kell juttatni, és hiába nőtt a helyben maradó szja összege vagy hiába lett több forrás a helyi adókból, de azok a kistelepülések, ahol ilyen bevételek nem keletkeznek, ezzel a lehetőséggel nem tudnak élni.
Még egy reakció a Gy. Németh Erzsébet által elmondottakra: ha visszanézünk, azt mondhatjuk, hogy '98 és 2002 között a legtöbb címzett támogatást a Magyar Köztársaság területén Budapest főváros önkormányzata kapta. A Belügyminisztérium munkatársai ezt a számot megerősítik.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť