DR. NAGY GÁBOR TAMÁS

Full text search

DR. NAGY GÁBOR TAMÁS
DR. NAGY GÁBOR TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szeretném megnyugtatni Gy. Németh Erzsébetet, hogy most nem az Orbán-kormány négy évéről, hanem a Medgyessy-kormány jelenlegi önkormányzati politikájáról folyik a vita.
A politika vitanap címe - „Kudarc, a kilátástalanság, a koncepciótlanság, avagy a becsapott önkormányzatok” - azt a helyzetértékelést sugallja, amit ma a polgármesterek, az önkormányzatok éreznek. Ma gondoljuk azt, hogy becsaptak bennünket, mindenkit, akit a választásokon azzal az ígérettel próbáltak megvezetni, hogy több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak.
Itt a számokba már nem érdemes még egyszer belemenni, mert valóban nem ugyanazokból a számokból dolgozunk. Teljesen elképzelhetetlen, hogy ön nem tudja, hogy nem kapták meg az önkormányzatok a központi béremelés fedezetét, úgyhogy ehhez képest nagyon meglepő, hogy ezt itt ilyen magabiztosan ki meri jelenteni, amikor már a kormánypárti képviselők részéről is hallottuk ennek a beismerését. De nem kell ehhez túl sok bizonyíték, mindenki érzi ezt, ha csak a számokat összehasonlítja.
És ehhez képest csak egyetlen további hivatkozást mondanék el. Demszky Gábort igazán nem lehet azzal vádolni, hogy mondjuk az Orbán-kormány nagy, elfogult híve lett volna (Derültség és közbeszólások a Fidesz padsoraiból.), és még Budapest főpolgármestere is azt nyilatkozta a 2003. évi költségvetés megismerésekor, hogy az Orbán-kormány legrosszabb éve is jobb volt annál, mint amit a Medgyessy-kormány a költségvetésében a fővárosnak juttatott. Kérem, hogy ezt még vegyék figyelembe! Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť