DR. WEKLER FERENC

Full text search

DR. WEKLER FERENC
DR. WEKLER FERENC (SZDSZ): Elnök asszony, köszönöm a szót. Első hozzászólásomban a Gémesi úr által felvetett egyik problémára szeretnék reagálni, ez a 600 posta bezárása és a falu rombolása.
Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat arról, hogy a Községi Önkormányzatok Szövetsége hetekkel ezelőtt kezdeményezte a Postánál az egyeztetést ebben a kérdéskörben. Ennek következtében a Posta vezérigazgatója levélben tájékoztatott arról, hogy három hónapra felfüggesztik a mobilposta bevezetésének a programját, és további egyeztetéseket tartanak szükségesnek az önkormányzati szövetségekkel, amelyre Gémesi elnök úr is meghívót kapott a holnapi nap folyamán egy érdekegyeztető modernizációs fórumnak a létrehozására. Az SZDSZ természetesen nem támogatja, hogy Magyarországon 600 településen bezárásra kerüljenek a posták. Meg kell vizsgálni a következő hetekben, hónapokban, hogy milyen új funkciókkal lehet megtölteni azokat a kistelepülési postákat, amelyek ma még működnek. Azokon a településeken, ahol intézmények működnek, és az intézmények dolgozói a postán tudják felvenni a fizetésüket, értelemszerűen nem lehet bezárni a postákat.
(9.50)
Lehetőség kínálkozik erre, és ebben partner az SZDSZ által irányított Informatikai Minisztérium. Azokon a postákon, amelyek egyébként nem 100 százalékos kihasználtsággal működnek, az úgynevezett internetes informatikai végpontok kialakítását és számtalan új lehetőséget is meg kell vizsgálni, mielőtt a tervezett lépésekre sor kerül.
A posta vezérigazgatója a következő három hónapban felfüggeszti ezt az intézkedéssorozatot, úgyhogy nem érdemes a közvéleményt hergelni a falurombolással és a postabezárásokkal. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť