KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnöknő! Tisztelt Ház! Talán nem meglepő az, ha a kormánypárti képviselőtársak némiképpen cinikusan szólnak hozzá ehhez a vitához. Valószínűleg nem is nagyon tudnak mást csinálni, mert az általunk ismert adatokat ők is pontosan ismerik. Az ő kormányzati képviselőik pontosan ugyanolyan helyzetben vannak, mint az ellenzékiek, mert ez nem politika kérdése, de hát valamit mégiscsak mondani kell. Oda még nem jutottunk el, hogy azt mondja a Szocialista Párt - ha nem is a kormány, de valamelyik, a tényeket beismerő képviselője -, hogy azt mondtuk, több pénzt az önkormányzatoknak, de ezt nem teljesítettük; kérem szépen, azt írtuk le a választási programunkban, hogy 2002-ben plusz 50 milliárd feladattal nem terhelt, 2003-ban plusz 50 milliárd feladattal nem terhelt forrást kell biztosítani az önkormányzatoknak, mert az alapfeladataikat nem tudják ellátni; nem azért kátyúsak az utak, mert a polgármesterek szeretik a kátyúkat, hanem mert nincs pénzük rá az önkormányzatoknak.
Nézzük meg a fővárost, amelyik ebben egyébként élen jár: nem azért nem teljesítenek bizonyos szolgáltatásokat, mert nincs kedvük hozzá, hanem mert nincs pénzük. Akkor ezt még az MSZP jól látta, leírta a programjában - hol van már az a két éve jósolt 100 milliárd forint?
Meg kell mondjam, az egész rendszerben a legnagyobb cinizmus a bérhiki rendszere, mert az a bérhiki-szisztéma, amit kitaláltak, igazából felháborító. (Babák Mihály: Veres János...) Ugyanis olyan rendkívül szűkre szabottan tesz lehetővé pályázatot, hogy semmit nem mond a tekintetben az az adat, hogy hányan pályáztak bérhikire, meg hogy hányan fogják megkapni, hogy hányan szorulnának rá, és mennyi pénz hiányzik a rendszerből, mert azt az algoritmust, amit bemutattak, az önkormányzati pénzügyi vezetők, a közhivatalnokok, akik, amikor a PM-ből itt voltak, maguk mondták, hogy először nem hittek a szemüknek, hogy ilyen cinizmusra is képes egy hivatal, amikor valamilyen pályázati rendszert vezet be. Tehát a bérhikire való hivatkozás egyszerűen nem jogos. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Igazad van!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť