KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Hadd emlékeztessem a tisztelt Házat arra, hogy amikor a közalkalmazotti béremelésnek volt a vitája, akkor itt felállt a belügyminiszter, és azt mondta: odaadjuk a teljes fedezetet az önkormányzatoknak, kedves ellenzékiek, bízhatnak bennünk, mert meg fogjuk csinálni, álljuk a szavunkat.
(11.50)
Tavaly nyáron Szita Károly képviselő úr interpellált a belügyminiszterhez, kérdezte, hogy a tervezett bérfejlesztésnek meglesz-e az önkormányzatok számára a százszázalékos, teljes fedezete. Azt mondta akkor a belügyminiszter asszony, hogy természetesen meglesz, még Szita Károlyt hozta kellemetlen helyzetbe, hogy mit szövegel ő a költségvetés tervezése előtt, meglátja, hogy meglesz és ezt a rendszert fenntartják.
Sajnos, az a helyzet, hogy mint ahogy nagyon sok választópolgár, mi is lépre mentünk, mert hittünk a kormánynak, illetőleg a kormány képviseletében a belügyminiszter asszonynak. Ennek tudatában mertünk szavazni egyébként arra a kérdésre, amit támogattunk, nevezetesen hogy emelkedjen a közalkalmazotti bér, az ápolónőké, az egészségügyben dolgozóké, a tanároké, de arról nem volt szó, csak utána jöttünk rá, hogy átverés az egész, mert vagy nem mondott igazat a belügyminiszter asszony, mert már tudta, hogy a jövő éviben nem lesz benne, csak nem akarta ezt felvállalni, vagy nem volt elég erős ahhoz, hogy a költségvetési osztozkodásban képviselje ezt az ígéretét. De emlékszünk rá, ezt ígérték önök. Ennek tudatában szavazott az ellenzék akkor igennel, át vagyunk verve, sajnáljuk. Át van verve a magyar választópolgár, mert azt mondták, hogy több pénzt az önkormányzatoknak, de azt nem mondták hozzá, hogy viszont az önkormányzatoknak nem lesz pénzük a kátyúzásra, mert be kell majd fizetni a bérbe már a jövő évben, nem lesz pénz a rendes takarításra, a szemétszedésre, mindazokra a szolgáltatásokra, amelyeket igényelnek az emberek egyébként otthon, mert igényelnek. Nézzék meg, olvassák el az újságokat, tele van az újság azzal, hogy tűrhetetlen állapotok vannak az önkormányzati utakon, kátyúország lettünk. Mit gondolnak, miért? Hol van az a pénz, amit arra kellene fordítani?
Önök ezt az ígéretüket sem tartották be. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť