SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Előző hozzászólásomban már érintettem, hogy egyetlen nagy probléma van ezzel a vitanappal, hogy folyamatosan elbeszélünk egymás mellett, és úgy látom, hogy mire visszaérkeztem a terembe, egyébként ez az elbeszélés csak erősödött.
Nincs semmiféle nézetkülönbség köztünk, tisztelt képviselőtársaim. Senki nem vitatja, hogy az 50 százalékos közalkalmazotti bérfejlesztésre szükség volt. Egyetlen problémánk van: a közalkalmazotti bérfejlesztés miatt, és annak következtében többek között, több mint 100 milliárd forint hiányzik egyébként az önkormányzatok finanszírozásából. Ez egyértelműen nehéz helyzetet teremt. Éppen ezért én úgy gondolom, hogy a választási kampánygyűlés ízű dolgokat meg kellene hagyni máskorra. Október 20-ának vége van - mondom én ezt Horváth Csaba képviselőtársamnak. Egyébként pedig azt mondanám, hogy talán meg kell vizsgálni, amikor tizenhárom évről beszélünk, hogy mi történt '90- és '94 között, meg mi történt azóta. Ha valaki a koránál fogva egyébként nem volt polgármester, nem ismeri azt az időszakot, akkor ajánlom, hogy tanulmányozza. (Derültség.)
A másik: beszéljünk egy picikét a jövőről. Tisztelt Képviselőtársaim! A sajtóban napok óta azt lehet olvasni, hogy a kormány átalakítani készül a helyi adóztatás rendszerét. Szeretném felhívni a figyelmet: ha az önkormányzatokon kívánjuk egyébként a vállalkozók szimpátiáját megvásárolni, az nagyon drága lesz a kormánynak, mert ha nem az árbevétel-arányos helyi adóztatás érvényesül az iparűzési adónál, hanem a korrigált nyereségarányos adóztatás, az milliárdokra fog rúgni az önkormányzati bevételkiesésnél. Azt mondjuk, hogy egyértelműen a saját bevételeket kell növelni az önkormányzatoknál.
Szeretném felhívni a figyelmet: ha az adóztatás ilyen módon alakul át, az az önkormányzati saját adóbevételek több milliárddal, több tízmilliárddal történő csökkentését eredményezi. Ez nem riogatás, ez, higgyék el, tény (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és ha a Pénzügyminisztérium képviselője itt lenne, biztos, hogy ezt megerősítené.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť