DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Podolák György képviselőtársunk azzal kezdte, hogy semmi esélyt nem ad egy vizsgálóbizottság munkájának, mert általában az a tapasztalata, hogy a vizsgálóbizottságok eredménytelenek, sőt károsak. A Házszabályban pillanatnyilag szerepelnek azok az előírások, amelyek szerint vizsgálóbizottságot fel lehet állítani, és működtetni is lehet. Egy ilyen vizsgálóbizottságnak voltam az előző ciklusban az elnöke, és megnyugtathatom Podolák György képviselőtársamat, hogy az ön párttársai és szövetségesei hihetetlen komoly munkát végeztek ebben a bizottságban, rengeteget dolgoztak, politikai kockázatot vállaltak, aminek eredménye vagy volt, vagy nem volt. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a bizottságokban általában nem tevékenykednek, és teljesen felesleges ez a dolog. Ne sértse meg azokat az MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket, akik annak idején a megfigyelési bizottságban dolgoztak. De az sem állja meg a helyét, hogy ez a bizottság nem jutott volna eredményre. A jelentését elkészítette, és azt a tisztelt Ház 83 százalékos igen szavazattal elfogadta. Emlékezetem szerint csak 33 szocialista képviselő szavazott nemmel a bizottsági jelentésre, úgyhogy még az önök frakciójának a kétharmada is egyetértett annak a bizottságnak a tevékenységével, de legalábbis a jelentés végeredményével.
Ne vegyük el a kedvüket eleve a mostani ciklus vizsgálóbizottságainak. Bár kétségtelen, hogy nem indult jól a bizottsági munka a ciklus elején, de eleve azt mondani, Podolák képviselő úr, hogy ne is dolgozzanak, ne is vizsgálódjanak, ne próbáljanak eleget tenni a Házszabályban előírt menetrend szerinti kötelezettségüknek, mert ez eleve halálra van ítélve, nos, ön ezzel felhívja őket arra, hogy valóban azt csinálják a bizottságban, amit ön szeretne, pánikkeltést és politikai pengeváltást. Azt kérem a bizottságtól, hogy a felállítása után ne ezen dolgozzon, hanem próbáljon eredményt elérni, mint ahogy azt az államtitkár úr is javasolta és mondta.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť